Kategóriák
Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate

LED lámpa, zseblámpa, LED fejlámpa, LED elemlámpa

Főkategória >LED lámpa, zseblámpa, LED fejlámpa, LED elemlámpa

LED lámpa, LED fejlámpa, és LED zseblámpa, Korunk egyik leginkább fejlődő területe a LED fényforrás. Egyre kisebb áramfelvétel mellett, egyre nagyobb fényerőt képes magából kibocsátani. A LED fényforrások egyik legjobban hasznosítható módja, a LED lámpa. Tölthető akkumulátorral, minimális fogyasztás mellett, iszonyatosan erős jég fehér fényt bocsát ki. Ezen lámpa, ennek köszönhetően szinte végtelen sok felhasználási módja van.

LED zseblámpa, LED lámpa. Egyik legelterjedtebb változata a LED fény hasznosításának. Pici, kompakt változatok, jellemzően elemes üzemmel, fényerejük pedig méretükhöz képest nagyon magas. Újabb LED lámpa, LED zseblámpa verziókba, már a modernebb COB LED fényforrás kapott helyett. A COB LED előnye, hogy a több LED fényforrás került egy tokozásba, hasonlóan a Power LED-hez, azonban a COB LED hűtése már jobban kidolgozott, így az említett kisebb LED zseblámpa, LED lámpa esetében is, erős fény érhető el, de kevesebb hő termeléssel. Sajnos még új technológia lévén a COB fényforrás csak nagyobb méretben érhető el, így általában a LED fejlámpa, kiegészítő fényforrásaként, közeli világításban van nagyon nagy előnye, és fényereje.

Akkumulátoros, tölthető LED zseblámpa, LED lámpa. Ezen LED lámpa előnye, hogy már egy nagyon erős Power LED-el lettek szerelve, ami azt jelenti, hogy egy tokozásba több LED kap helyett egymás mellett. Ebből adódóan, brutálisan nagy fényerőt érnek el a LED lámpa fényei, sokkal kisebb helyen, kisebb méretben, kevesebb áramfogyasztással, és kevesebb leadott hővel. Ezen LED tokozások név szerint lehetnek Q2, Q5, vagy T6 LED. A Q2 2db fényforrást jelent egy tokozásban, a Q5, 5db-ot jelent egy tokozásban, a T6 pedig értelem szerűen 6db LED fényforrást jelent egy tokozásban. Ezen jég fehér fényforrások ereje évről évre erősödik, azaz egy 5 éve gyártott T6 tokozású LED fényforrás fényereje, hasonló egy manapság gyártott Q2 LED-el szerelt fényforrás fényéhez. Ilyen típusú akkumulátoros LED lámpa, sok esetben jellemzően zoom-os funkcióval is el lettek látva. Egyik leghasznosabb funkciója a fény fókuszálásának. Alap esetben a használható világítási távolság 5 méter, míg zoom-os lencsével ellátott típusokba, akár több 10 méter, vagy akár 100 méterre is képes úgy elvilágítani a LED fényforrás, hogy még a fénye használható erősségű. Töltésük pedig kiszereléstől függően, hálózati 230V, vagy autós 12V. A zseblámpa, lámpa mellé járó (típustól függően) 18650 akkumulátor, pedig nagyon elterjedt típus, töltése könnyen megoldható, és a LED lámpa, biztosítottan hosszasan világítanak vele, további melegedés nélkül.  Típustól függően lehetőség van 3db AAA elem adapterről is üzemeltetni a lámpákat, így üzemidejük hosszú ideig biztosítottak., hiszen ha lemerülnek a 18650 akkumulátorok, és semmi lehetőségünk nincs a töltésre, akkor még felhasználhatjuk az AAA típusú elemeket is üzemeltetésre.

Akkumulátoros tölthető LED fejlámpa. Másik közkedvelt lámpa típus. Hasonló előnnyel bír, mint a már fentebb jellemzett LED lámpa, LED zseblámpa, annyi pluszt adva, hogy magát a LED lámpa, nem kézbe helyezkedik el, hanem gumírozott fejpánttal a fejünkre tudjuk rögzíteni, azaz fejlámpa lesz belőle. Így kezeinket szabaddá téve, bárhova tudunk világítani vele, hiszen elegendő csak arra nézünk, és a fejlámpa jég fehér fénye már a kért pozícióba is világít. Hasonlóan elterjedt a zoom-os változat, azaz a fényforrás, nagyon jól fókuszálható, és távoli célok is könnyen megvilágíthatóak a fejlámpa segítségével. Ilyen típusú fejlámpa kifejezetten horgászok, vadászok számára ideális választás, pár éve meg is jelentek a dupla LED-el szerelt fejlámpa változatok, azaz egy jég fehér power LED, mellett pedig típustól függően, kék, piros, vagy narancssárga LED, mely az éjszakai rejtettebb, nem zavaró fényes világítást biztosítja a fejlámpa segítségével.  Autószerelők számára is közkedvelt kategória a fejlámpa. Nagyon erős fényt bocsájt ki, és szerelés közben, ha mindkét keze foglalt az embernek, akkor a fejlámpa a legtökéletesebb választás. COB típusú fényforrással szerelt fejlámpa verziók pedig nagyon jól terítik a fényt, mondhatni megközelítőleg 180 fokba, így szinte a fény az ember elé tárul, persze az említett kisebb nem fókuszállt távolságban.



Webáruház készítés